ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Πάπας εκλέγει Καναδό καρδινάλιο

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Περηφάνεια νιώθουν οι κάτοικοι του Κεμπέκ, καθώς ο αρχιεπίσκοπός τους, Ζεράλντ Συπριέν Λακρουά εκλέχθηκε καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο κονκλάβιο για την εκλογή του επόμενου πάπα.

Συνολικά 19 καρδινάλιοι αναδείχθηκαν στο σημαντικό θώκο του Βατικανού. Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος από την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πάπα Φραγκίσκος.

Ο Λακρουά και οι άλλοι νέοι καρδινάλιοι αποκαλούνται «Πρίγκηπες της εκκλησίας» και θα χειροτονηθούν επίσημα στο Βατικανό στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο Λακρουά που είναι γεννημένος στο χωριό Σεντ Ιλαίρ του Κεμπέκ, 300 χιλιόμετρα ανατολικά το Μοντρεάλ, χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος του Μοντρεάλ το 2011. Είχε υπηρετήσει ως ιερέας στην Κολομβία επί μια δεκαετία αφότου χιεροτονήθηκε ιερέας το 1988.

Ο 56χρονος καρδινάλιος του Κεμπέκ εκλέχθηκε με στόχο να βοηθάει τους φτωχούς, ακολουθώντας την πολιτική του νέου πάπα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον καρδινάλιο Λακρουά επί τη εκλογή του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέγιστη τιμή τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς την χώρα του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος καρδινάλιος του Κεμπέκ είναι ο τρίτος καρδινάλιος του Καναδά, μετά τον Ζαν Κλοντ Τυρκότ του Μοντρεάλ και τον Τόμας Κόλινς του Τορόντο.

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

17 + eight =