ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Σόιμπλε θέλει να ελέγχει ελληνικά περιουσιακά στοιχεία

by on 12/07/2015
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Προσωπικά ο ίδιος θέλει να ελέγχει περιουσιακά στοιχεία τουν ελληνικού δημοσίου αξίας 50 δις ευρώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας επίμονα να μεταφερθούν σε φορέα που έχει ιδρυθεί και ελέγχεται από τον ίδιο.

«Επιπλέον, πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας (σχεδόν 50 δισ. ευρώ) θα μεταφερθούν σε έναν υπάρχον εξωτερικό και ανεξάρτητο ταμείο, όπως το Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, για να ιδιωτικοποιηθούν σε βάθος χρόνου και να μειωθεί το χρέος».

Αυτή η φράση προτάθηκε από τη γερμανική πλευρά για να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του Eurogroup μετ’ επιτάσεως και αποτελεί μια από τις βασικές απαιτήσεις της γερμανικής ηγεσίας. Τι είναι όμως το περίφημο «Institution for Growth» το οποίο αναφέρεται παραπάνω;

Με μια απλή αναζήτηση φτάσαμε στην εξής ενδεικτική πληροφορία: Το «Institution for Growth», όπως και το παράρτημά του για την Ελλάδα, ιδρύθηκε από την KfW, την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας. Το πρώτο από τα τρία «υποκαταστήματα» του “Institution for Growth” ιδρύθηκε στις 7 Μαίου του 2014 στο Λουξεμβούργο. Είναι το υποκατάστημα στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταφερθεί η ελληνική περιουσία προς ιδιωτικοποίηση.

Ποιος ελέγχει όμως την KfW; Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Dr Wolfgang Schäuble – Βλέπε εδώ

Δηλαδή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά επίμονα να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου σε φορέα που έχει ιδρυθεί και ελέγχεται από τον ίδιο!