ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Τσίπρας ζήτησε πρόωρες εκλογές από τον Παπούλια

by on 26/05/2014
 

AΘΗΝΑ | Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, από τον οποίο ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών μετά την ιστορική νίκη της παράταξής του στις Ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν νομιμοποιεί την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην προχωρήσει στο διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και Επιτρόπου χωρίς της σύμφωνη γνώμη του.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι πρέπει να γίνουν «Εθνικές εκλογές το συντομότερο – Ο Σαμαράς δεν ξέρει να χάνει, να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά του».

Παράλληλα, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο μπροστά στις κάμερες, δήλωσε ότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε το συντομότερο δυνατό προσφυγή στις κάλπες και τόνισε: «Καλό είναι να ξέρεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες σαν να κέρδισε αυτός με 4 μονάδες διαφορά».

Καλούμε τον κ. Σαμαρά, να μην εφαρμοσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές. Να μην εφαρμόσει σκληρά μέτρα, να μη διανοηθεί ιδιωτικοποίηση του νερού, να μη διανοηθεί να πουλήσει τον δημόσιο πλούτο.

Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό, τόνισε καταλήγοντας, να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να ορίσει διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και Επίτροπο στην ΕΕ, αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς τη συναίνεση του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί νέο πολιτικό τοπίο, συνιστά ιστορική ανατροπή και δημιουργεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν απωλέσει το 11% της δύναμής τους σε σχέση με το 2012, κι ότι αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές θα είχαν μαζί 94 βουλευτές.