ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Τσίπρας υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν

by on 15/12/2013
 

MAΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ | Υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την προεδρία της Κομισιόν ανακηρύχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η απόφαση για την έγκριση της υποψηφιότητάς του ελήφθη από το σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ με ποσοστό 84,1%. «Η υποψηφιότητά μου είναι στοίχημα για τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο ίδιος επανεξελέγη και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ πρόεδρος επίσης επανεξελέγη για μια ακόμη θητεία ο Πιερ Λοράν, Γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με ποσοστό 78,6%.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Επεσήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, υπογράμμισε.

«Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

11 + fourteen =