ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και νέα γκάλοπ

by on 21/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Με μια νέα δημοσκοπική «πρωτιά» τελειώνει το 2013 για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 2,5% σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Pulse RC για την «Εφημερίδα Συντακτών».

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον σαφές και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στη διαφορά, ως προς την πρόθεση ψήφου, που καθ’όλη την προηγούμενη περίοδο κινούνταν στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά και σε όλους τους επιμέρους δείκτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν και την εξέλιξη της αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον τελευταίο χρόνο, γεγονός το οποίο παγιώνει πλέον την πρωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στην «παράσταση νίκης» με δυόμισι μονάδες και το 47% των πολιτών θεωρεί πως αν γίνονταν εκλογές άμεσα, θα τις κέρδιζε. Θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία φαίνεται πως είχε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει ολοένα έδαφος και ισοψηφεί με το ΚΚΕ, προκαλώντας εκνευρισμό στην κυβέρνηση, ενώ σταθεροί παραμένουν οι ΑΝ.ΕΛΛ., και οριακά φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ. Στα ανησυχητικά συμπεράσματα της έρευνας, η Χρυσή Αυγή δείχνει να αυξάνει και πάλι τα ποσοστά της.

Στο μεταξύ, μια δεύτερη δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής, δίνει προβάδισμα 0,7% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24,1%, η Νέα Δημοκρατία 23,7%, το ΚΚΕ 6,3%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, οι ΑΝΕΛ 4,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,4%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,3%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 4,6%.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

two × 3 =