ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προσκλητήριο Τσίπρα στους βουλευτές και το λαό

by on 23/03/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Βέβαιος για την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση». Σε συνέντευξή του τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις». Αναφέρεται επίσης, στο πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατακρεούργησε την κοινωνία και προσθέτει ότι η συμφωνία που έγινε δεσμεύει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο δεκαετιών.

Σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” ο κ. Τσίπρας καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ζητώντας τους «να συνταχθούν με το λαό και όχι με το μνημόνιο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις των κυβερνητικών βουλευτών «χωρίς δεύτερη σκέψη», έχοντας ως πρώτιστη προτεραιότητα την «προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου», ενώ κάνει λόγο για «μεγάλη και καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που θα σημάνει την «αρχή του τέλους» της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση, και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με το λαό και όχι με το μνημόνιο εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Διότι για μας πάνω απ’ όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου. Όυτως ή άλλως τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν και θα τελειώσουν από το λαό στις 25 Μάη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρόκειται για πλεόνασμα βγαλμένο «από τη μηχανή του κιμά», αφού η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα «κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια» και «κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τη συμφωνία που έκαναν».

Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά που φέρεται να διατηρεί η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ξεκαθάρισε ότι «καλλιεργείται σκοπίμως αυτό το κλίμα και αυτή η αίσθηση, αλλά δεν έχει καμιά επαφή με τη πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν» και πως «εναγωνίως προσπαθούν να ανακαλύψουν και να στήσουν σχήματα που θα ανακόψουν την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ».
Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, καθώς οι εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους της, ενώ διαβεβαίωσε ότι στις επόμενες εθνικές, που κατά τον ίδιο, θα διεξαχθούν εντός του 2014, ο λαός θα δώσει την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, είπε: «Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου θα καθορίσει τις εξελίξεις. Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη σαφή αποδοκιμασία στα κυβερνητικά κόμματα, θα σημάνει την αρχή του τέλους της Κυβέρνησης Σαμαρά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. Όχι για να κάνει διαχείριση, ούτε για να αναπαράγει το παλιό μοντέλο άσκησης της εξουσίας. Θα είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο λαός θα αποφασίσει να γίνει ισχυρός και να ανατρέψει το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στην καγκελάριο Μέρκελ αν συναντιόταν μαζί της, απαντά: «θα της έλεγα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη συνολικά, δικαιούται την ίδια αντιμετώπιση που είχε η χώρα της το 1953. Και ότι ήρθε η ώρα να πάψουν να είναι οι μπαταχτσήδες της ιστορίας. Το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές πολεμικές επανορθώσεις είναι μια ανεκπλήρωτη ιστορική υποχρέωση που εμείς σύντομα θα διεκδικήσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες ως κυβέρνηση» με προϋπόθεση «το τέλος του μνημονίου», ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έχει μείνει μόνο ο τίτλος», καθώς «μετατράπηκε σε συνιστώσα της ΝΔ του Σαμαρά, δηλαδή συνιστώσα μιας διευρυμένης “Πολιτικής Άνοιξης”.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × one =