ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ρεκόρ αφίξεων από τον Καναδά στην Ελλάδα το 2013

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Αισιοδοξία επικρατεί στην Οττάβα για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Καναδών, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας που αφορούν στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά χώρα προέλευσης (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013). Ετσι η άνοδος των αφίξεων από τον Καναδά στην Ελλάδα, κατά 88.1% ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, (76573 περισσότεροι επισκέπτες για το πρώτο εννιάμηνο του 2013), δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για περαιτέρω αύξηση των αριθμών.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι “η αύξηση αυτή που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύει την Ελλάδα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς”.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε ο Καναδάς είναι τέτοια που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης, ενώ η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε απόλυτους αριθμούς, είναι εφάμιλλη με αυτήν των ΗΠΑ (76573 περισσότεροι επισκέπτες από τον Καναδά για το 2013 και 78173 περισσότεροι επισκέπτες από τις ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα) παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς πληθυσμιακά αποτελεί περίπου το 1/8 των ΗΠΑ.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

10 + thirteen =