ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σαμαράς: ‘Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο’

by on 05/10/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Η “μαγική εικόνα” της Ελλάδας που βγαίνει από το μνημόνιο “νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν”, οι αναφορές στον Κώστα Καραμανλή που πριν από 40 χρόνια, όταν επέστρεφε στη χώρα, είχε μιλήσει για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα», καθώς και η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή επιχειρηματολογία και χαρακτηρισμούς, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γιατ α 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν αναφέρθηκε στο “όραμά” του για μια Ελλάδα που δεν θα ζητά δανεικά για ζήσει. Διευκρίνισε πως επιδιώκει να στηρίξειτους μικρομεσαίους και τους αγρότες, ενώ ισχυρίστηκε ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο – για την οποία συνεχίζονται οι αντιδράσεις – δεν στρέφεται κατά αλλά είναι υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων.

Υποστήριξε ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ είπε πως δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα πουλάμε στην Ευρώπη φυσικό αέριο. Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική, είπε πως δική του αλλά και φιλοσοφία της παράταξης είναι οι λιγότεροι φόροι.

“Εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν” ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε ότι το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” βρίσκει και σήμερα μιμητές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία, με αφορμή την πρόσφατη ανακάλυψη σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης. Είπε ότι οι τρομοκράτες μέχρι και τα γραφεία της Ν.Δ. σχεδίαζαν να χτυπήσουν για να συμπληρώσει: “Όμως τους εξουδετερώσαμε γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε”.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η πρώτη φάση, όπως είπε, θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016 και στην επόμενη Βουλή θα ολοκληρωθεί πλήρως. “Για να μην μπορεί κανείς να προκαλεί πρόωρες εκλογές παίζοντας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας” είπε.

Ανεβάζοντας τους τόνους της επίθεσής του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει – ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για “συνιστώστες του χάους” που “περιφέρονται στα παράθυρα διαδίδοντας ψέματα, καλλιεργώντας σκόπιμα τον φόβο όταν τα πράγματα αρχίζουν και βελτιώνονται”. Έφθασε δε στο σημείο να πει, σε μια σαφή αναφορα κατά του Αλ. Τσίπρα πως κάποιοι φόρεσαν “χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, είπε πως η Νέα Ελλάδα δεν είναι υπόθεση δική μας, αλλά υπόθεση όλων των Ελλήνων, ενώ όταν κατέβηκε από το βήμα, είχε χειραψία με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ .Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.