ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σαμαράς: Οχι στο συμβούλιο αρχηγών γιατί… φοβούνται οι αγορές

by on 03/11/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκλιση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών και την αναζήτηση συναίνεσης για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το αιτιολογικό ότι τις πρόωρες εκλογές δεν τις επιθυμούν οι πολίτες και τις φοβούνται οι αγορές.

Σε σχολιό του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Ο Σαμαράς δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση”.

Ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε τη στάση του ισχυριζόμενος ότι τις πρόωρες εκλογές δεν τις επιθυμούν οι πολίτες και τις φοβούνται οι αγορές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, μετά την ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών Νίκου Δένδια και Κώστα Σκρέκας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

“Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση” είπε ο κ. Παπούλιας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε: “Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο”.

Της συνάντησης Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Νίκου Δένδια και Κώστα Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.