ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σε πρόωρες εκλογές η Ελλάδα

by on 29/12/2014
 

AΘΗNA | Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Ελλάδα μετά την αποτυχία συγκέντρωσης του αριθμού των 180 βουλευτών ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Μετά την απόφαση «κρίσιμων» βουλευτών όπως ο Βύρων Πολύδωρας, η Έλενα Κουντουρά, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Τσούκαλης και η Νίκη Φούντα να ψηφίσουν παρών δεν εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας και η κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Συνολικά 168 βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα και 132 “παρών”, όπως δηλαδή και στη δεύτερη ψηφοφορία.

Εντός των επόμενων 10 ημερών πρόκειται να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Σταύρος Δήμας σχολιάζοντας τη μη εκλογή του, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν λέγοντας πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

O αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η “Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Η πλειοψηφία του λαού είναι αποφασισμένη να μπει τέρμα στα μνημόνια. Η κυβέρνηση Σαμαρά λεηλάτησε την κοινωνία. Πλέον αποτελεί παρελθόν. Παρελθόν σε λίγες μέρες και τα μνημόνια. το μέλλον ξεκίνησε..”

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφορία για πρόεδρο. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτραπούν οι εκλογές που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. “Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα… Ο ελληνικός λάος δεν θα επιτρέψει να αφήσει τις δικές του θυσίες να πάνε χαμένες.”

Ο Σαμαράς ανέφερε ότι αύριο θα συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της βουλής και τη διενέργεια εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.