ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί η Μελβούρνη

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Στα ελληνικά χρώματα πρόκειται να ντυθεί αυτό το σαββατοκύριακο το κέντρο της Μελβούρνης με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ, το οποίο φέτος και λόγω της καλοκαιρίας που προβλέπεται να επικρατήσει, θα προσελκύσει περισσότερα από 100.000 άτομα.

Το φεστιβάλ της Λόνστεϊλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολυεθνικά φεστιβάλ της Μελβούρνης και διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους που αναμένονται να περάσουν από τον ελληνικό δρόμο, την οδό Λόνστεϊλ.

Αποκορύφωμα των φετεινών εκδηλώσεων είναι η τελετή των εγκαινίων, στην οποία θα παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας, σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, και οι δωρεάν συναυλίες του καταξιωμένου έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα, που βρίσκεται ήδη για το σκοπό αυτό στη Μελβούρνη. Στην τελετή των εγκαινίων θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας Ντένις Ναφθάιν, ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, οι επίσκοποι Δέρβης Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως Ιάκωβος και πολλοί βουλευτές.

Ο Κώστας Μακεδόνας με αντιπροσωπεία μελών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης επισκέφθηκε την Τετάρτη στο χώρο όπου θα γίνει το Φεστιβάλ, στη γωνία των οδών Λόνσντεϊλ και Ράσελ και ενημερώθηκε για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Κοινότητας, στο οποίο θα στεγασθεί και το Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο. Τον Κώστα Μακεδόνα συνόδευε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρίνης Πυρπυρής και Πολ Ηλιόπουλος, η τραγουδίστρια Ειρήνη Τουμπάκη και ο μαέστρος της ορχήστρας “Εμμετρον” Εμμανουήλ Γεωργοστάθης.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο 10ος όροφος του κτιρίου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην Κοινότητα στα μέσα της χρονιάς.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

19 − seventeen =