ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Mονταρισμένο το γερμανικό βίντεο με τον Βαρουφάκη; [Βίντεο]

by on 19/03/2015
 

BEΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ | Οι παραγωγοί του σατιρικού γερμανικού σόου του ZDF, Neο Magazin Royale, που παρουσίασαν πριν λίγες εβδομάδες σατιρικό βίντεο με το Γιάνη Βαρουφάκη να δείχνει το μεσαίο δάκτυλο στους Γερμανούς, γεγονός το οποίο ξεσήκωσε θύελλα υστερικών αντιδράσεων στη Γερμανία, καθώς ο κίτρινος τύπος της χώρας (βλέπε π.χ. Bild) παρουσίασε τη σκηνή ως αληθινή, αποκάλυψαν ότι τη σκηνή την είχαν μοντάρει οι ίδιοι.

Στόχος του σατιρικού σόου ήταν να υπογραμμίσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι Γερμανοί όταν κάποιος κατηγορεί τη χώρα τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βίντεο παρουσιάστηκε και στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD, στο οποίο είχε κληθεί να κάνει δηλώσεις και ο κ. Βαρουφάκης.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο κ. Βαρουφάκης να λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι τώρα θα πρέπει να πληρώσει η ίδια τα σπασμένα.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να το διαψεύσει με ανάρτησή του στο twitter παρουσιάζοντας το πραγματικό βίντεο με την ομιλία του στο Ζάγκρεπ το 2012.

Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, την Τετάρτη, οι συντελεστές του σατιρικού τηλεοπτικού σόου, οι οποίοι κρύβονται και πίσω από το βίντεοκλιπ-αφιέρωμα στον Γιάνη Βαρουφάκη που έχει γίνει viral με 1,7 εκατομμύρια views στο YouTube, αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια.

Πάντως η Bild που πρωτοστάτησε στη λασπολογία κατά του Βαρουφάκη, παρουσιάζει τις νέες αποκαλύψεις, τις… οποίες όμως αμφισβητεί…

Αλλά τελικά φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν και σπαταλούν το χρόνο τους στο αν είναι γνήσιο ή όχι το κωλ….χτυλο του Βαρουφάκη!

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών επιμένει με μήνυμά του στο twitter ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο. Αντίθετα η σατιριστική εκπομπή επανέρχεται λέγοντας πως έκαναν αστείο και ότι αυτά που έλεγαν για το μονταρισμένο βίντεο δεν είναι… αλήθεια!