ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ υπό την σκιά των αποκαλύψεων

by on 19/05/2014
 

AΘΗΝΑ | Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε τη Δευτερά ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια προσπάθεια να κερδίσει υποστήριξη γι ατη δική του υπιοψηφιότητα, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. Η επίσκεψή του σκιάζεται από τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times για τα όσα διαδραματίστηκαν στις Κάννες το 2011 που οδήγησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου με την αλλαγή πολιτικής Σαμαρά (σθεναρά αντίθετος με τα μνημόνια) και Ε. Βενιζέλου (θερμός υποστηρικτής του δημοψηφίσματος Παπανδρέου) ύστερα από “μυστικές” επαφές με τον Γιούνκερ.

Τον Γιούνγκερ υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης, και τον ξενάγησε στους χώρους του, ενώ τον ενημέρωσε και για την πορεία των έργων στην Ακρόπολη. Μετά την ξενάγηση, οι δυο τους γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μουσείου.

«Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της» έγραψε στο προφίλ του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιουνκέρ. Το σχόλιό του αναρτήθηκε κάτω από φωτογραφία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο επισκέφθηκε τα εργοτάξια του μετρό στις περιοχές του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού, ενόψει της επέκτασης της γραμμής 3.

Το πρόγραμμα του υποψηφίου για την προεδρία της Επιτροπής περιελάμβανε και επίσκεψη στο γραφείο της Frontex, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και για τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος.