ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στην Εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Αδωνις

by on 06/02/2018
 

ΑΘΗΝΑ | Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας, αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ώρα που το Novartis – Gate ανοίγει, ένα σκάνδαλο που φαίνεται να κάνει τη Siemens να ωχριά μπροστά του – και η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να εμπλέκεται και στο σκάνδαλο αυτό.

Συγκεκριμένα, την χρέωση για 13 από τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι 13 από τους 23 που περιλαμβάνονται στο έγγραφο με τις προσλήψεις που έγιναν επί των ημερών του εργάσθηκαν στο γραφείο του.

Ωστόσο ισχυρίσθηκε ότι δεν τους γνώριζε νωρίτερα και δεν έκανε καμία παρέμβαση για να προσληφθούν, αλλά αργότερα είπε ότι τους διάλεξε ο ίδιος εκ των 23 και μάλιστα σε ερώτηση που του τέθηκε διευκρίνισε ότι κάποιους τους γνώριζε πριν την πρόσληψη τους και κάποιους τους γνώρισε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. «Ο υπουργός Υγείας μπορεί να πάρει στο γραφείο του όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε μάλιστα επί λέξει, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι μετακινήσεις υπαλλήλων δεν ήταν κάτι μεμπτό για εκέινον.

Στο μεταξύ, χαρακτηριστική ήταν η προθυμία του να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις από την κουβέντα για την υπόθεση Novartis, αν και έχει ήδη αρχίσει να απειλεί με μηνύσεις για το θέμα από χθες.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν τα κατάφερε τελικά να τηρήσει σιγή ιχθύος και λίγο αργότερα, εν μέσω σύγχυσης, ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του, προέρχονται από κατασκευασμένους μάρτυρες και ότι η έρευνα του FBI είναι «στημένη» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη!

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis αλλά το ζήτημα δεν έχει μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Σημειώνεται ότι η εξέταση του κ.Γεωργιάδη θα συνεχισθεί το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.