ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις

by on 11/06/2015
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ | Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ Γιούνκερ, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα.

«Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την συνάντηση.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός μετέβη στην ΕΡΤ για να συμμετάσχει στους εορτασμούς επανελειτουργίας της.

Οσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση ότι ο Γιούνκερ εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι “υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά μας στα περισσότερα ζητήματα-κλειδιά και δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη γεφύρωση των διαφορών αυτών πρόσφατα, επομένως βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια συμφωνία”. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας νέων προτάσεων και “η μπάλα βρίσκεται τώρα στην περιοχή της Ελλάδας”.