ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στόχος η αμοιβαία επωφελής συμφωνία

by on 13/05/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Η πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν βρέθηκαν στο επίκεντρο της «μαραθώνιας» συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, την Τεάρτη, η οποία διήρκησε 4μιση ώρες περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Κυβερνητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group να συνεχίσει από αύριο τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η «μαραθώνια» συνεδρίαση ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Λίγο πριν την έναρξη του κυβερνητικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και τους αναπληρωτές υπουργούς Δημήτρη Μάρδα και Νάντια Βαλαβάνη.

«Κάναμε ότι ήταν δυνατόν, τώρα είναι η σειρά των εταίρων να κάνουν τα αναγκαία βήματα» το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Ενώ επανέλαβε ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές σε εργασιακά και ασφαλιστικό.