ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναπάντημα Μεσσήνιων στη Μελβούρνη

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ενθουσιώδης, θερμή και συγκινητική ήταν η συνεύρεση Μεσσήνιων της Αυστραλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης «Ο Παπαφλέσσας», την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το βράδυ. Πάνω από 150 Μεσσήνιοι από την Αδελαϊδα και το Σίδνεϊ συναντήθηκαν με συμπατριώτες τους στη Μελβούρνη μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού σύλλογοι Μεσσήνιων της Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παμεσσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» της Μελβούρνης, της Παντρυφιλιακής Ενωσης Βικτώριας, του Συλλόγου Καλαμάτας 23ης Μαρτίου, της Παμπυλιακής Αδελφότητας «Ναυαρίνο», του Συλλόγου Μεσσήνης «Ο Πάμισος», του «Ναυαρίνου» Αδελαϊδας και της Παμμεσσηνιακής του Σίδνεϊ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι μεσσηνιακής καταγωγής πολιτικοί της Βικτώριας, ο υπουργός Πολυπολιτισμού Νίκος Κότσιρας και η σκιώδης υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Τζένη Μικάκου, οι οποίοι απευθύνοντας μηνύματα ενότητας κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να συνεχίσουν τις συνευρέσεις αυτού του είδους και τις ενωτικές κινήσεις και στο μέλλον.

Ο κ. Κότσιρας καλωσόρισε τους Μεσσήνιους από τις άλλες πολιτείες στην «πανέμορφη» Μελβούρνη. «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι μαζί σας απόψε,» είπε. «Ομολογώ πως όταν με κάλεσαν σε αυτή τη συνάντηση δεν το πίστεψα! Δηλαδή, που αγαπημένοι οι Μεσσήνιοι βρίσκονται όλοι μαζί εδώ,» είπε. «Είμαι εντυπωσιασμένος που είσαστε όλοι εδώ σήμερα αγαπημένοι, μαζί.»

Τόνισε επίσης ότι οι παροικιακοί σύλλογοι θα πρέπει να προσελκύσουν τους νέους κοντά τους και να τους παραδώσουν τα ηνία. «Γνωρίζω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα και να τους βοηθήσουμε με τον τρόπο αυτό να αισθανθούν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία μας».

Ο κ. Κότσιρας αναφέρθηκε επίσης και στην απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική για να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του. «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες πολιτειακές εκλογές για να διαθέσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου,» εξήγησε. « Θέλω να έχω χρόνο για να μπορέσω με τη σύζυγό μου να κοιτάξουμε τα εγγόνια μας, όπως έκαναν και οι γονείς μας.»

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους Ελληνες που τον υποστήριξαν τα χρόνια που ήταν βουλευτής. «Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για μένα,» τόνισε. «Κι εγώ αν μπορέσω στο μέλλον να βοηθήσω τους συλλόγους μας θα το πράξω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ.»

Από την πλευρά της η Τζένη Μικάκου καλωσόρισε τους Μεσσήνιους από τις άλλες πολιτείες, συγχαίροντας όλους όσους συνέβαλαν στην κίνηση αυτή. «Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας αυτή, που σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε μαζί, να γνωριστείτε και να ενώσετε τις δυνάμεις σας,» είπε. «Είναι κάτι που ζητώ προσωπικά από την παροικία εδώ και πολλά χρόνια. Ενωμένοι κατορθώνουμε πολλά. Είμαι κι εγώ στο πλευρό σας για την ένωση των Μεσσήνιων.»

Η κ. Μικάκου αναφέρθηκε επίσης και στους νέους μετανάστες που λόγω της κρίσης στην Ελλάδα έρχονται στην Αυστραλία, λέγοντας πως πρέπει όλοι οι σύλλογοι και η παροικία γενικά να τους συμπαρασταθούμε.

Ο πρόεδρος του «Ναυαρίνου» Αδελαϊδας Παρασκευάς Σωτηρόπουλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό και τη χαρά του για το συναπάντημα αυτό. «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ σήμερα για να βρεθούμε όλοι μαζί,» είπε. «Εύχομαι και ελπίζω και στο μέλλον να συνεχίσουμε τέτοιου είδους προσπάθειες.»

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του «Παπαφλέσσα» Γιώργος Καλλιάνης καλωσόρισε όλους τους Μεσσήνιους από τις άλλες πολιτείες, καθώς και τους εκπροσώπους και τα μέλη των μεσσηνιακών οργανισμών της Μελβούρνης, που συνεργάσθηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τους Μεσσήνιους της Αυστραλίας,» είπε, υπογραμμίζοντας ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για την ενότητα των Μεσσήνιων.

Ευχαρίστησε επίσης τους δύο πολιτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, λέγοντας πως ο επίσης μεσσηνιακής καταγωγής πρώην υπουργός και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Βικτώριας Γιάννης Πανταζόπουλος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί διότι βρίσκονταν εκτός Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους υπέροχους μεζέδες και ποτά που είχε προετοιμάσει και προσέφερε η Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας».

Το συναπάντημα συνεχίζεται και όλο το Σαββατοκύριακο με διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

six + 7 =