ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ «οραματίζεται» η ΝΔ

by on 30/06/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το Μαξίμου τελευταία, βολιδοσκοπώντας τις διαθέσεις της Αντιπολίτευσης για μια τέτοια πιθανότητα, κάτι το οποίο απορρίπτουν ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς το ως «στρατηγική αμηχανία» της κυβέρνησης και «ανέκδοτο».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας σχετική πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως «η πρόταση Αβραμόπουλου αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ. Εκλογές απαραίτητες. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκλείεται».

Επίσης ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στο STAR δήλωσε πως “Συνεργασίες μπορούν να γίνουν με δυνάμεις που υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης. Με τη Ν.Δ. και την ΕΛΙΑ δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια σύγκλιση”.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι η αυτοδυναμία, αλλά σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει εφικτή θα επιχειρήσει εκλογική συμπαράταξη πριν τις εκλογές, για να αποφύγει εκ των υστέρων υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Για το σκοπό αυτό απευθύνεται σε τμήματα και του ενδιάμεσου χώρου, που εγκαταλείπουν τον ρόλο των δορυφόρων του Σαμαρά και προβληματίζονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον Real FM, έκανε λόγο για «στρατηγική αμηχανία» που επικρατεί στη ΝΔ, τονίζοντας ότι όταν «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός αρνείται ακόμη και να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, είναι γεγονός ότι αυτό αποτελεί είδηση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν πιστεύει στο σενάριο συγκυβέρνησης με την ΝΔ, καθώς όπως είπε «θα οδηγούσε σε πολιτικές τερατογενέσεις».

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Δημήτρης Στρατούλης με δηλώσεις του στον Real FM, όπου χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «σύντομο πολιτικό ανέκδοτο ζεστής καλοκαιρινής νύχτας». «Είναι σαν να παντρεύεις το νερό με τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.