ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν στις Βρυξέλλες

by on 28/01/2014
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής Ρωσίας-Ευρωπαϊκης Ενωσης στις Βρυξέλλες. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση ήταν η τιμή του φυσικού αερίου από την Gazprom, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο τουρισμός, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε και την παρουσία του Κάρολου Παπούλια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Στις κοινές δηλώσεις του με το Ρώσο πρόεδρο ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «συναντιόμαστε σήμερα με τον πρόεδρο τον κ. Πούτιν ως φίλοι. Ο ελληνικός λαός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει. Και πάνω σε αυτό χτίζουν αυτή τη φιλία. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στον κόσμο χωρίς αναπτυσσόμενη σχέση συνεχή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η συνάντηση προηγουμένως του προέδρου Πούτιν με τον κ. Βαν Ρομπάι και τον κ. Μπαρόζο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, σημειώνοντας ότι «την χώρα μας στην τελετή έναρξης θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας».

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση» για τη συνάντηση, λέγοντας πως «είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε νωρίτερα, είχαμε μιλήσει και τηλεφωνικώς. Συμμερίζομαι την εκτίμηση σας σχετικά με το κοινό μας θεμέλιο-υπόβαθρο πολύ βαθύ ιστορικό και παραδοσιακό- των φιλικών μας σχέσεων. Φυσικά ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εμφανίσθηκε ανοιχτός για να συζητήσει τα θέματα που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

5 × four =