ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

by on 17/06/2015
 

ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ | Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να έχει σήμερα Πέμπτη ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Ο βοηθός επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου.

“Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα” παρατήρησε ο κ. Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ.

Σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο κ. Ουσακόφ επισήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, που θα γίνει στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, «διάφορα ζητήματα θα συζητηθούν».

«Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ, άλλοτε πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

«Ο Πρόεδρός μας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα, διάφορες πλευρές των διμερών εμπορικών-οικονομικών σχέσεων, η πορεία της υλοποίησης των κοινών έργων υποδομής στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων και ζητήματα, που σχετίζονται με τον Turkish Stream», είπε ο Γ.Ουσακόφ.

Πριν τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.