ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναλία Ποντίων κατά του ρατσισμού

by on 20/12/2013
 

MONAXO | Συναυλία κατά του ρατσισμού διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ποντίων του Μονάχου. Στο μέγαρο Gasteig η λύρα και το τραγούδι έκαναν Γερμανούς και Έλληνες μια φωνή και ένα χέρι αλληλεγγύης προς την οικογένεια Βουλγαρίδη.

Δεν ήταν μια βραδιά βαθυστόχαστων ομιλιών κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά μια βραδιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς την οικογένεια του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, που τον Ιούνιο του 2005 εκτελέστηκε από τη νεοναζιστική οργάνωσης NSU μέσα στο μαγαζί του στο Μόναχο. Και όλα αυτά με όχημα μια ποντιακή λύρα sτα χέρια του Ματθαίου Τσαχουρίδη.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο και την ορχήστρα τους τραγούδησαν στη μνήμη κι όλων των άλλων θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης. Από τους δέκα οι οκτώ ήταν τούρκοι μετανάστες, οικογενειάρχες, που είχαν χτίσει την καθημερινότητά τους σε επτά πόλεις της Γερμανίας.

Από το 2000 που έγινε ο πρώτος φόνος μέχρι και το 2009 η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες οδήγησαν τις ανακρίσεις σε λάθος κατεύθυνση, έστρεψαν τις έρευνες στους κύκλους της μαφίας, της μαστροπείας και του οργανωμένου εγκλήματος, έκαναν σειρά λανθασμένων χειρισμών, κατέστρεψαν σημαντικά ενοχοποιητικά έγγραφα και δεν τους απασχόλησε καθόλου να αναρωτηθούν, εάν πίσω από τους φόνους κρύβονταν νεοναζιστικοί κύκλοι.

– Πηγή: TGA News, OEK, DW, e-Pontos

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

two × 2 =