ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναυλία της Αναστασίας Ζαννή στο Κάρνεγκι Χολ

by on 09/12/2013
 

NEA YOPKH | Τραγούδια που ταυτίστηκαν με την ιστορική διαδρομή της νεότερης Ελλάδας και αναδεικνύουν το άπλετο ελληνικό φως παρουσιάσθηκαν, στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ, της Νέας Υόρκης, από τη διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Συγκεκριμένα, η Ζαννή ερμήνευσε τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκου και άλλων Ελλήνων συνθετών, βασισμένα σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Ρίτσου. Η συναυλία διοργανώθηκε  από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και ήταν αφιερωμένη στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα και συγκεκριμένα για το Σύλλογο “Ελπίδα”.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η Ελληνίδα καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο σκοπό της παράστασης και στη συμμετοχή της Χορωδίας Νέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και έξι καταξιωμένων μουσικών, τρεις Έλληνες και τρεις Αμερικανοί. “Πρόκειται για μια ομαδική δουλειά” τόνισε η κ. Ζαννή, επισημαίνοντας ότι “πέρα από τη βοήθεια στα παιδιά, είναι και μια ευκαιρία να προβάλουμε την χώρα μας μέσα από υπέροχα τραγούδια. Ειδικά, αυτή τη δύσκολη εποχή, στο μόνο τομέα που μπορούμε να επενδύσουμε για να αντέξουμε ως λαός και ως Έθνος είναι ο πολιτισμός μας. Ας ακουστεί λοιπόν η φωνή μας”, όπως είπε, σημειώνοντας ότι η ερμηνεία των τραγουδιών θα είναι με “μοντέρνο ήχο” και “κλασική φωνή”. Άλλωστε, η ίδια έχει γίνει γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων εντασσόμενη στο ρεύμα των Crossover Classical ερμηνευτών.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρος Γαλάτουλας, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Αναστασία Ζαννή συμμετέχει αφιλοκερδώς, όπως και όλοι που εργάστηκαν για τη συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ. Επίσης, ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε στην επικείμενη ελληνική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν και στο γεγονός ότι ο Μάρτιος έχει καθιερωθεί από την Ομοσπονδία ως “Ελληνικός Πολιτιστικός Μήνας” για τη Νέα Υόρκη. Την Ελληνίδα σοπράνο ευχαρίστησε και το στέλεχος της Ομοσπονδίας, Βασίλειος Γουρνέλος. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Νίκος Παπακωνσταντίνου και η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Γρηγορία Καματερού.

 

– Πηγή: greeknewsonline.com

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eighteen + six =