ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναυλίες Ξυλούρη-Γουάιτ στην Αυστραλία

by on 14/01/2015
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Σε αυστραλιανά φεστιβάλ πρόκειται να εμφανιστούν ο καταξιωμένος ροκ ντράμερ Τζιμ Γουάιτ και ο Γιώργος Ξυλούρης, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν στις εμφανίσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζοντας και τα τραγούδια του άλμπουμ Goats, που κυκλοφόρησαν οι δυο καλλιτέχνες και το οποίο εξερευνά και ανασυνθέτει την κρητική μουσική παράδοση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να εμφανιστούν στη Μελβούρνη και θα δώσουν συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ και του Φεστιβάλ ΜΟΝΑ στο Χόμπαρτ της Τασμάνιας.

Ως γνωστό, ο Τζιμ Γουάιτ είναι αγαπημένος συνεργάτης καλλιτεχνών, όπως ο Nick Cave, η P. J. Harvey ή η Nina Nastasia, ενώ έχει υπάρξει μέλος πολλών συγκροτημάτων ο ίδιος, με σημαντικότερο τους περίφημους Dirty Three. Η συνεργασία τους είναι μια ομοιογενής πρόσμιξη πολιτισμών και μουσικών παραδόσεων, στην οποία οι χοροί της Κρήτης συνδιαλέγονται με το «post-rock» τη «free jazz» και τον μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα φρέσκο, συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι ο Γουάιτ και ο Ξυλούρης γνωρίστηκαν στη Μελβούρνη, όταν ο λαουτάρης ζούσε εκεί. Η σύζυγός του, η Shelagh Hanan, είναι Αυστραλή και φίλη του Γουάιτ και έχουν πάρα πολλά κοινά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα χρόνια ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, ο Ψαραντώνης, είχε εμφανιστεί σε αυστραλιανό φεστιβάλ μαζί με τον Nick Cave.