ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποσχέσεις Στουρνάρα θα εκπληρωθούν στη Β’ Παρουσία

by on 04/01/2014
 

AΘΗΝΑ | Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για δηλώσεις του σε αθηναϊκή εφημερίδα σχετικά με την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξαπέλυσε η αξιωματική Αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι “ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας.”

Σχολιάζει επίσης ότι “μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία”

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» έχει ως ακολούθως:

“Ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας. Δέσμιος της προσήλωσής του στο μνημόνιο, βλέπει ανάκαμψη πάνω στα ερείπια της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία αισθάνεται υπερήφανος και μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία. Αν o ΥΠ.ΟΙΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτό το “θεάρεστο” μνημονιακό έργο, να είναι σίγουρος ότι θα τον δικαιώσουμε.”

Τη στιγμή που ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ενωση σε επίσημη αναφορά της αμφισβητεί τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε στη συνέντευξή του στο “Βήμα” ότι «Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» και πρόβλεπε ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο της ύφεσης που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα όρια.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές. Όπως λέει ο υπουργός, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ταυτόχρονα εξαπέλυε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν “λύση” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».

Δεν έλλειψε και η απάντηση στους βουλευτές συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική εναντίον του, λέγοντας ότι «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, “φαγώσιμος”… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με “φάνε” ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω “πάτημα” για την επόμενη».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

two × 2 =