ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σχολείο για νεοαφιχθέντες μαθητές από την Ελλάδα

by on 04/12/2013
 

MΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία ενός νέου Ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα, διοργάνωσε την Τρίτη, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στη Βικτώρια.

Όπως είναι γνωστό, η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης του νέου Ελληνικού σχολείου, για την εξυπηρέτηση των Ελληνόπουλων που έρχονται στην Αυστραλία με τις οικογένειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τα Ελληνικά τους είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου κ. Βασίλης Γκόκας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, εκπαιδευτικοί και γονείς. Τους γονείς και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους, ο επικεφαλής της Επιτροπής λειτουργίας του νέου σχολείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Νίκος Ντάλλας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γκόκας ο οποίος συνεχάρη την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία λειτουργίας του νέου σχολείου. «Πρέπει να ενισχύσουμε όλοι την πρωτοβουλία αυτή,» είπε. «Το Γραφείο Εκπαίδευσης είναι στη διάθεση όλων, γιατί η προσπάθεια αυτή πρέπει να προχωρήσει».

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σχολείου  κ. Μαρία Μπακαλίδου, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου σχολείου, στον τρόπο λειτουργίας του, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Όπως είπε, το νέο σχολείο δημιουργείται για να καλύψει μια ανάγκη που δεν καλύπτεται σήμερα από τα υπάρχοντα σχολεία. Τόνισε ότι θα είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, που θα γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, ενώ θα χρησιμοποιούνται τα σχολικά εγχειρίδια των ημερήσιων σχολείων της Ελλάδας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα  στα παιδιά αυτά να μην χάσουν το υψηλό επίπεδο γλώσσας που ήδη έχουν, αλλά να το προάγουν και να το επεκτείνουν.

Ανέφερε επίσης ότι το νέο σχολείο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και συνεύρεσης των νέων μεταναστών, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους,  να γνωριστούν μεταξύ τους. Ανέφερε επίσης ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το κόστος των μαθημάτων θα είναι χαμηλό, καθώς η Ελληνική Κοινότητα αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες των νεοφερμένων Ελλήνων.

Στη σημασία και το ρόλο του νέου σχολείου αναφέρθηκε και ο εκπαιδευτικός των σχολείων της Κοινότητας κ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν σημαντικά τα παιδιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, όπου δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι γονείς επικρότησαν την πρωτοβουλία της Κοινότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός τέτοιου σχολείου. Όπως ανέφεραν, το σχολείο δεν θα βοηθήσει τα παιδιά μόνο με τα Ελληνικά, αλλά και να προσαρμοστούν καλύτερα στη νέα κοινωνία και το περιβάλλον.

Το νέο σχολείο θα αρχίσει να λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2014, στο Chadstone (Τρίτη, 5.00-8.00μμ) και στο Σίτυ, το Σάββατο (9.30πμ-12.30μμ).

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνήσουν για πληροφορίες στον αριθμό 9662-2722 ή στο εμέιλ: [email protected]

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

15 + 3 =