ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τριήμερη επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη

by on 07/02/2014
 

ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ | Στη Ρώμη βρίσκεται από την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας (μετά την Ολλανδία και τη Γαλλία) στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, στο ιστορικό θέατρο Valle, για την παρουσίαση της ιταλικής «Λίστας Τσίπρα», μίας πολιτικής κίνησης που πρόκειται να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Παρασκευή

12:30 Συνάντηση με τον γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερρέρο (Γραφεία Κομμουνιστικής Επανίδρυσης)

15:00 Συνέντευξη τύπου (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

17:30 Ανοιχτή εκδήλωση (Θέατρο Βάλλε)

20:30 Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και της φιλοσόφου Μπάρμπαρα Σπινέλι στη δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ (Τηλεοπτικός Σταθμός La Sette)

Σάββατο

10:30 – 19:00 Συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Κυριακή

10.00 Συνάντηση με τον Νίκι Βέντολα, πρόεδρο της περιφέρειας της Πούλια και πρόεδρο του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία (SEL) (Έδρα του κόμματος)

12:00 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι (Έδρα της Περιφέρειας του Λάτσιο, Ρώμη).

«Γιατί στηρίζω τον Τσίπρα» τιτλοφορεί άρθρο του στη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη «Huffington Post Italia» ο Φάουστο Μπερτινότι.

«Η επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρώμη από αύριο αποτελεί μια ευκαιρία για όποιον, και εδώ στην Ιταλία, θέλει να αλλάξει αυτή την Ευρώπη, προσφέροντας μια ουσιαστική εναλλακτική λύση», γράφει ο Μπερτινότι (και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ) εξηγώντας και το “γιατί”: «Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει μια θαρραλέα ιστορία, αριστερή και καινοτόμο, η οποία εδραιώθηκε κατά τον εξαιρετικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην λιτότητα και είναι ικανή να μιλήσει τη γλώσσα μιας ριζικής εναλλακτικής λύσης και ενός νέου πρωταγωνιστικού ρόλου των λαών της Μεσογείου». Και προσθέτει: «Η ιταλική λίστα Τσίπρα, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Μπάρμπαρα Σπινέλι και άλλων διανοουμένων μπορεί να βοηθήσει στο να οικοδομηθεί μια εναλλακτική πρόταση σε εκείνη της κεντροαριστερής υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

fourteen + eight =