ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Βγαίνουμε από την κρίση αυτή την 4ετία

by on 07/10/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Την πρόβλεψη ότι μέσα στην επόμενη τετραετία η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διάρκεια ομιλίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Πρώτος μας στόχος έιναι εντός του επόμενου μήνα να έχει λήξει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Πρώτο μας μέλημα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ήταν να σταματήσουμε τα περί success story και να αναδείξουμε την κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, κάτι που έκρινε ο λαός και το ελληνικό κοινοβούλιο, υπογράμμισε.

«Περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει εποικοδομητική κριτική, να προτείνει εναλλακτικές λύσεις ή να προτάξει μια άλλη στρατηγική. Φαίνεται ότι η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων χρησιμοποιήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ως αρένα εσωκομματικού αγώνα» είπε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Οι ίδιοι άνθρωποι που την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης παρακαλούσαν τους δανειστές να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις απαιτήσεις τους, που έκαναν εκστρατεία υπέρ του Ναι και υποστήριζαν μια συμφωνία πολύ σκληρότερη και χωρίς καμία προοπτική για την ελληνική οικονομία, που προσφάτως έλεγαν ότι τα Μνημόνια είναι ευλογία για τον τόπο δίνουν σήμερα ρεσιτάλ υποκρισίας, πρόσθεσε.

Αναφορικά με το χρέος, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η δική μας Κυβέρνηση που καταφέρενει επιτέλους να ανοίξει το θέμα του χρέους. Ξέρετε, εκείνου του χρέους που ήταν βιώσιμο. Και σήμερα ο κύριος Ολάντ, και προς τιμήν του, αναγνώρισε ότι πρέπει επιτέλους να αναδιαρθρωθεί για να δοθεί η ευκαιρία στη χώρα να αναπνεύσει».