ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όαση στην έρημο

by on 30/05/2014
 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές Αλέξη Τσίπρα με αφορμή της μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, παρουσιάζει το δίκτυο Bloomberg. «Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει την εντολή να συνάψει συμφωνίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα για χρόνια και δεκαετίες χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και χωρίς να συμβουλευτεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπογραμμίζει δε, ότι «για να λυθεί αυτή η ένταση, θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, διότι τα αποτελέσματα εμφανίζουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι εκτός συγχρονισμού με το εκλογικό σώμα. Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια όαση στην έρημο. Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να την διαλύσουμε. Η λιτότητα έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολιτικών τερατουργημάτων».

Επίσης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με κόμματα διαμαρτυρίας, όπως αυτά του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, αλλά και το βρετανικό UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, τα οποία χαρακτήρισε ως «τερατουργήματα», για να σημειώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη μεταμόρφωση της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι θα συνεργαστεί με το ισπανικό κίνημα Podemos, το οποίο εξασφάλισε 5 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να εξετάσει τη συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφασίσουν να αμφισβητήσουν τις προτάσεις για περικοπές στον προϋπολογισμό από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. «Θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία υπό την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν στις πολιτικές τους ρίζες, και θα σταματήσουν να δέχονται την λιτότητα ως την μόνη επιλογή. Όχι εάν παραμείνουν υπό την ηγεμονία της Άνγκελα Μέρκελ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι δεν αισθάνεται δεσμευμένος από οποιαδήποτε συμφωνία πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αν εκείνος δεν λάβει υπόψη του το ζήτημα της απομείωσης του χρέους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε ότι αφορά το κοινό νόμισμα. «Θέλουμε να βρούμε μία λύση, μία που να είναι οριστική, και να δίνει στην ελληνική οικονομία χώρο να αναπτυχθεί, προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος αυτού του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και για το θέμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «Εάν η κυβέρνηση δεν μας συμβουλευτεί, θα το θεωρήσουμε ως μια προσπάθεια από την πλευρά της να δημιουργήσει τετελεσμένο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήθελα να σας θυμίσω τι έγινε στην Κύπρο».