ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Προτεραιότητα η ανθρωπιστική κρίση και το χρέος

by on 28/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια δίκαια και αμοιβαία επωφελή λύση με απομείωση του χρέους και απεμπλοκή από την ασφυκτική λιτότητα, στήριξη της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας και σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι οι τέσσερις στόχοι που περιέγραψε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπ. συμβουλίου.

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση μιας νέας εποχής. Βαδίζουμε με σταθερότητα και σιγουριά. Με συναίνεση, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη και αστοχίες», ήταν μερικές από τις αποστροφές του νέου πρωθυπουργού, που τόνισε πως «είμαστε πρώτιστα μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

«Η κυβέρνηση δεν έρχεται να καταλάβει δομές και προνόμια εξουσίας», τόνισε προσθέτοντας: «Ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση της χώρας, να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος-πελάτη που εξυπηρετούσε συμφέροντα. Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει. Ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Είμαστε υπό την κρίση τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει το 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο.

Αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, επρόκειτο να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, αποτελούμενο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος και θα προεδρεύει, τον αντιπρόδρο, τους 13 υπουργούς.