ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Σειρά των εταίρων τώρα για τη συμφωνία

by on 12/05/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Σειρά των εταίρων είναι τώρα να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, «κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις».

«Τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου», τόνισε, προσθέτοντας ότι: «Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη», επισήμανε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης πως η ομαλή λειτουργία της χώρας είναι διασφαλισμένη, παράλληλα με τη διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης. «Διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε.