ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας στον Μίκη: Ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική

by on 24/02/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Μίκη Θεοδωράκη, στο σπίτι του συνθέτη στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επιστολής του Μανώλη Γλέζου και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα, στο οποίο ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης καλεί τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν τη δύναμη να πουν «έστω και τώρα ‘ΟΧΙ’ στο ‘ΝΕΙΝ’ του Σόιμπλε».

Ο Πρωθυπουργός πήγε στις 10.30 το πρωί στο σπίτι του κ. Θεοδωράκη, κρατώντας ένα κουτί γλυκά.

Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…

Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.

Αλέξης Τσίπρας: …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.

Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.

Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…

Αλέξης Τσίπρας: …και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.

Μίκης Θεοδωράκης: …με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.

Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.

Κατά την έξοδό του, ένας από τους παρευρισκόμενους φώναξε «Μπράβο Πρωθυπουργέ, είμαστε μαζί».

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.