ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Συνεχίζουμε τη μάχη, προχωράμε μπροστά [BINTEO]

by on 30/08/2015
 

AΘΗΝΑ | Στις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες δόθηκε ο αγώνας της διαπραγμάτευσης, σε ένα «πολεμικό πολιτικό τοπίο», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πανελλαδική Διάσκεψη του κόμματος, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, με αφορμή τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

“Παλέψαμε, όχι μόνο με το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα”, τόνισε. «Δεν αποδεχθήκαμε τη λογική της μαζικής αυτοκτονίας που μας ετοίμαζαν οι μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη πλήττοντας ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού» σημείωσε για την επιλογή της συμφωνίας προσθέτοντας ότι: «Δεν μετανοιώνουμε γιατί πολεμήσαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ούτε γιατί επιλέξαμε να μη σύρουμε τη χώρα στο χορό του Ζαλόγγου.»

“Από το Γενάρη ως σήμερα είναι σαν να πέρασαν πολλά χρόνια μέσα σε λίγους μήνες… δώσαμε σκληρές μάχες σε ένα δύσκολο πόλεμο”, “κάναμε και λάθη” αλλά αφήσαμε σημαντικά δείγματα γραφής και στο εσωτερικό και στην δύσκολη αναμέτρηση με τους δανειστές κόντρα σε πολλούς που ήθελαν αριστερή παρένθεση δύο μηνών όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Το άνοιγμα της ΕΡΤ, τα χτυπήματα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, το κλείσιμο στις Σκουριές που άργησε αλλά έγινε, τα νομοσχέδια φέραμε ενάντια στους δανειστές όπως αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης, οι επαναπροσλήψεις των απολυμένων, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, για τις συνθήκες κράτησης κ.α. Αυτά θέλει να ανατρέψει το παλαιό πολιτικό σύστημα και η Ν.Δ. “Δώσαμε μάχη μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επί 17 ώρες, για να διαφυλάξουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και της χώρας” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αριστερό εμφύλιο” επισημαίνοντας παράλληλα ότι “ο αντίπαλός μας παραμένει εκτός των τειχών. Είναι το παλιό σύστημα εξουσίας.”

Αναφερόμενος στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι “ο κόσμος που δεν του επιτρέψαμε να μπει στο καράβι. Όχι στην πρώτη θέση, όπως ήθελαν πολλοί, αλλά στο κατάστρωμα όλοι μαζί.”

Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30/08. Οι εργασίες της σύσκεψης, πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ» (Καστοριάς 34-36).