ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Υπερψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο

by on 22/05/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Υπερψηφίσθηκε με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά το πολυνομοσχέδιο με τις επείγουσες διατάξεις για τη συμφωνία του καλοκαιριού μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου, ψήφισε «Ναι» επί της αρχής, καταψήφισε όμως τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, τον λεγόμενο «κόφτη». Επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ., ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σημειώνετια ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, κι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρ. Ψαριανός, οι οποίοι έστειλαν επιστολές με τις οποίες έκαναν γνωστό ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν το πολυνομοσχέδιο, η επιστολή αυτή όμως δεν έχει ισχύ στην καταμέτρηση των ψήφων.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η Χρυσή Αυγή επί συγκεκριμένων άρθρων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ορισμένα από αυτά.

Συγκεκριμένα:
Η ΝΔ ψήφισε ΝΑΙ μόνο για τα άρθρα 1-43, που αφορούν την σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το άρθρο 56 που αφορά ρυθμίσεις επί των τυχερών παιγνίων και τα άρθρα 215-230 που αφορούν κύρωση συμβάσεων για την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των συμβάσεων.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΝΑΙ στα άρθρα 215 και 216 που αφορούν μόνο την κύρωση της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 44 που αφορά ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας εισοδήματος , το άρθρο 48 με ρυθμίσεις για την φορολογία των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες), και το άρθρο 56 που αφορά τα τυχερά παιχνίδια .

Τέλος, η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Το ΠΟΤΑΜΙ, ψήφισε ΝΑΙ: Στο άρθρο 1 που αφορά μόνο τη σύσταση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, στο άρθρο 56, που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, στο άρθρο 65 για τον ορισμό του επαγγελματία αγρότη, στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών, το άρθρο 105 την διαδικασία διευθέτησης διαφορών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άρθρα 215-230 για την κύρωση συμβάσεων περιφερειακών αεροδρομίων.

Επίσης ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 153 που αφορά δασικούς χάρτες.

Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών και στα άρθρα 215-230 για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ενώ δήλωσε ΟΧΙ στα υπόλοιπα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, υπερψήφισε τα άρθρα 1,5, 7 και 35 που αφορούν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ δήλωσε παρών στο άρθρο 66 για αλκοολούχα ποτά και στα άρθρα 215-230 για τα περιφερειακά αεροδρόμια.