ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Υποσχέσεις Σαμαρά εν μέσω αποδοκιμασιών

by on 15/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Εν μέσω αποδοκιμασιών από συγκεντρωμένους επιδόθηκε εκ νέου σε ένα κύμα υποσχέσεων ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Περιστέρι, ενώ παρόλες τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας σίγουρος για νίκη του κόμματός του.

Κατά την είσοδό του στο δημαρχείο του Περιστερίου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους. Μια γυναίκα φώναξε στον Αντώνη Σαμαρά “ήρθες στην πόλη της ανεργίας;”, ενώ ένας άνδρας τού είπε σε ειρωνικό ύφος “Καλώς τον! Ήρθες να μας αποτελειώσεις; Πουλημένε”. Ενα άτομο κινήθηκε απειλητικά κατά στελεχών της ΝΔ, με τις αστυνομικές αρχές να απαντάει με προσαγωγές.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε κατά την ομιλία του ότι «εφόσον η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, και σε περίπτωση που είμαστε και αυτοδύναμοι ή για να το πω καλύτερα και αυτοδύναμος να είμαι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο», ενώ επανέλαβε τα ευχολόγια του για τέλος των Μνημονίων το 2015. «Το 2015 δεν θα υπάρχουν Μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, θα υπάρχει μόνο Ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για έναν υποψήφιο, ο οποίος έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία. Πρόκειται για κόμματα συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς, τα οποία είναι κατ’ εξοχήν εναντίον της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία και τόνισε πως τη λέξη αυτή άρχισε να τη χρησιμοποιεί έπειτα από την αρνητική απάντηση του ΚΚΕ.

«Την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη “αυτοδυναμία”» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε “αυτοδυναμία”. Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει».