ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup

by on 11/02/2015
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση στο Eurogroup, οπου ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Bαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Συμφωνήθηκε να καταρτιστεί υπόμνημα με σύγκριση του σχεδίου Βαρουφάκη με το ισχύον πρόγραμμα και θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν. H pαράταση του μνημονίου, δεν γίνεται αποδεκτή από την Ελλάδα. Θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις προτάσεις της Αθήνας και οι ομόλογοί του ζήτησαν επίμονα να δοθούν ακριβή στοιχεία με νούμερα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινό ανακοινωθέν που ετοιμάζουν η ελληνική αντιπροσωπεία και το Eurogroup στο οποίο θα εκφράζεται η ελπίδα για μια συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα στην νέα συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών,

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «πολύ εποικοδομητική» την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων και προτάσεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Επίσης έγινε γνωστό ότι συμφωνήθηκε εμπειρογνώμονες από το Euro Working Group και την Ελληνική κυβέρνηση θα αναλύσουν από κοινού τις διαφορές και τις αποκλείσεις ανάμεσα στο ισχύον πρόγραμμα και το σχέδιο Βαρουφάκη. Για το λόγο αυτό οι αναλυτές του Euro Working Group θα αναχωρήσουν αμέσως για την Αθήνα. Το συμπέρασμα της ανάλυσης θα παρουσιαστεί στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες: χρηματοοικονομική σταθερότητα, χρηματοοικονομική βιωσιμότητα, αναδιάρθρωση του χρέους, με παράλληλη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.