ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ελληνικά κρασιά για να ξεκινήσει καλά η χρονιά

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Μια κολακευτκή αναφορά στα ελληνικά κρασιά έγινε στη γαλλόφωνη εφημερίδα La Presse από την οινοκριτικό Καρίν Ντουπλεσί-Πισέ, η οποία σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Πέντε κρασιά για να ξεκινήσει καλά η χρονιά» προτείνει τη δοκιμή κρασιών από πέντε περιοχές του πλανήτη, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας (οι άλλες είναι η Αργεντινή, η νότιος Γαλλία, η ανατολική Ευρώπη και η Πορτογαλία).

Ειδικότερα για την Ελλάδα επισημαίνει ότι τα ελληνικά κρασιά δεν έχουν σχέση πλέον μόνο με τη “ρετσίνα” και ότι προσφέρονται πλέον άλλες ποικιλίες πιο περίπλοκες κι ελκυστικές. .

Η Καρίν Ντουπλεσσί πληροφορεί επίσης πως οι τιμές των ελληνικών κρασιών στον Καναδά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές και πως η ποιότητα των κρασιών που κυμαίνεται γύρω στα 15 καναδικά δολάρια είναι αξιοσημείωτη ιδιαίτερα από τις εταιρείες Μπουτάρη και Τσάνταλη.

Ειδική αναφορά γίνεται στο Ασσύρτικο/Αθήρι του Σιγάλα (για το οποίο σημειώνεται ότι πωλείται 18.30 καναδικά δολάρια στο Κεμπέκ μέσω της κρατικής αλυσίδας πώλησης αλκοολούχων ποτών SAQ), για το οποίο σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο Κεμπέκ. Η διάσημη οινοκριτικός σημειώνει πως το γεγονός δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, γιατί τα κρασιά του Σιγάλα είναι πραγματικά καλά.

Η Καρίνε Ντουπλεσί -Πισέ, από το Γκατινώ του Κεμπέκ, ασχολείται με την οινοκριτική από το 2007 και συμμετέχει στις επιλογές του οινοπεριοδικού Cellier, αποτελώντας δυναμική γυναικεία παρουσία στην οινοκριτκή τα τελευταία χρόνια.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

two × one =