ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

by on 26/10/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, πριν μεταβεί στο Βερολίνο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου και στη συνέχεια το Βερολίνο και όπως σημειώνεται, «η επιλογή του Αμερικανού Προέδρου να επισκεφθεί τις δύο αυτές πρωτεύουσες στο τέλος της θητείας του, και μάλιστα την Αθήνα πριν το Βερολίνο, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη. Αυτή μάλιστα έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού ότι βούληση των ΗΠΑ είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν το τέλος της θητείας Ομπάμα».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «στο επίκεντρο της επίσκεψης Ομπάμα θα βρεθεί, ο ρόλος της Ελλάδας για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος ενισχύεται δεδομένων των περιφερειακών εξελίξεων και της αυξανόμενης αστάθειας.

Αυτή η εξέλιξη, έρχεται ως αποτέλεσμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία περιλαμβάνει συνεργασία και επαφές με ευρύ φάσμα κρίσιμων περιφερειακών και παγκοσμίων παικτών, από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη ως την Αίγυπτο και το Ιράν. Από την Κίνα και τη Ρωσία, ως τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις ΗΠΑ.