ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

O Μακρόν νέος πρόεδρος της Γαλλίας

by on 07/05/2017
 

ΠΑΡΙΣΙ | Συντριπτική νίκη σημείωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, αποσπώντας άνω του 62% των ψήφων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους υποστήρικτές του στην πλατεία μπροστά στο Μουσείο του Λούβρου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έδειχναν την καθαρή νίκη του, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι οι Γάλλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο.

“Ευχαριστώ φίλοι μου. Σας ευχαριστώ όλους που είσαστε ε΄δω απόψε. Είσασε δεκάδες εκατομμύρια…. Σας ευχαριστώ που αγωνιστήκατε με θάρρος και σύνεση, γιατί πραγματικά απόψε νικήσατε. Η Γαλλία νίκησε!” τόξνισε ξεκινώντας την ομιλία του.

Αφού χαιρέτισε την Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, των προβληματισμών, αλλά και της αγωνίας των Γάλλων για το μέλλον τους. «Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους, περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου» τόνισε. «Θα υπερασπιστώ την Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι» τόνισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στη νέα μάχη που θα δοθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο νέος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας πλειοψηφίας για τις απαραίτητες αλλαγές.

H ομιλία του έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε και η σύζυγός του, η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου την άλλη Κυριακή 14 Μαΐου.