ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αιχμηρή απάντηση του Τσίπρα στον Τουσκ

| 25/06/2015
 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα: “The game is over” για να λάβει την οργισμένη απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ακόμη «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος». Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στον κ. Τούσκ ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει ισορροπημένες προτάσεις. Αντιθέτως οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες και σκληρές θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ και επεσήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος», συμπλήρωσε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων», ενώ δεσμεύθηκε και για ριζικές μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρόταση μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup.