ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ενδιαφέρον του ACTU για την κρίση στην Ελλάδα

| 29/07/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ενδιαφέρον και ανησυχία για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και αλληλεγγύη προς τα ελληνικά συνδικάτα και τους Ελληνες εργαζόμενους εκφράζει το Αυστραλιανό Συμβούλιο Εργατικών Συνδικάτων (ACTU) με ειδική ανακοίνωσή του.

Η επιτροπή διεθνών θεμάτων του ACTU ενημερώθηκε πρόσφατα από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστα ‘Ησυχο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την κοινωνική και οικονομική κρίση. Το ACTU καλεί τα αυστραλιανά συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τα αντίστοιχα ελληνικά σωματεία και τους Ελληνες εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή του Αυστραλιανού Συμβουλίου Εργατικών Συνδικάτων (ACTU) λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής και ειδικότερα την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ελλάδας κ. Κώστας Ησυχος, αποφασίζει να:

1. Ευχαριστήσει τον κ. ‘Ησυχο για την ευκρινή και οξυδερκή ανάλυση της εξελισσόμενης ελληνικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Μιας κρίσης που προκύπτει από την υιοθέτηση μιας νεοφιλελεύθερης ατζέντας λιτότητας και η οποία συνέβαλε άμεσα στην ταχεία άνοδο του νεο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Το ACTU εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και την αλληλεγγύη του προς τις κοινότητες που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της καταπίεσης.

2. Εκφράσει την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα προς το εργατικό κίνημα, που παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις στην απασχόληση, τις υπηρεσίες και τον τρόπο ζωής.

3. Eνθαρρύνει τα μέλη μας να επικοινωνήσουν και εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τα αντίστοιχα ελληνικά συνδικάτα, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, των περιουσιών και των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού, ακόμη και των ιστορικών παραλιών τους.”