ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ανοιξε η αυλαία του 21ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Aνοιξε η αυλαία του 21ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης με την πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», παρουσία του πρωταγωνιστή της ταινίας Ανδρέα Κωνσταντίνου, του παραγωγού Γιάννη Ιακωβίδη, Ελληνοαυστραλών τηλεοπτικών αστέρων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικών, διπλωματών, παροικιακών παραγόντων και εκατοντάδων θεατών, την Πέμπτη το βράδυ.

Κατά γενική ομολογία ήταν τα καλύτερα εγκαίνια που έχουν διοργανωθεί στην 21χρονη πορεία του Φεστιβάλ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την τράπεζα Delphi, καθώς και όλους τους συντελεστές διοργάνωσής του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ταινία «Μικρά Αγγλία» και στην παρουσία του πρωταγωνιστή και του παραγωγού της ταινίας στα εγκαίνια, τους οποίους καταχειροκρότησαν οι θεατές, τονίζοντας ότι το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

«Οι ταινίες αυτές είναι ένα παράθυρο για να δούμε διάφορες πτυχές της σημερινής Ελλάδας,» είπε. «Tο φεστιβάλ είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτιστικού προγράμματός μας. Σας καλούμε να δείτε όσο γίνεται περισσότερες ταινίες, καθώς το φετινό πρόγραμμα είναι ένα από τα καλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.»

Ειδική αναφορά έκανε και στο φεστιβάλ των ταινιών μικρού μήκους, στις οποίες περιλαμβάνονται ντόπιες και διεθνείς παραγωγές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πρόσφατα εγκαίνια του νέου πολυώροφου κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο οποίο θα στεγασθεί το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού και κάλεσε όλους να γίνουν μέλη στην Κοινότητα.

Στη συνέχεια, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντηράκη, αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ, λέγοντας πως είναι «μια όμορφη και αξιέπαινη πρωτοβουλία που προβάλει τον Ελληνικό Κινηματογράφο στο εξωτερικό» και μας «δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα νέα κινηματογραφικά δρώμενα στην Ελλάδα, νέους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες».
Ταυτόχρονα συνεχάρη την Κοινότητα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ προσφέροντας «ένα τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο διευθυντής της τράπεζας Delphi Γιώργος Τακτικός και ο πρωταγωνιστής της ταινίας 'Μικρά Αγγλία' Ανδρέας Κωνσταντίνου

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο διευθυντής της τράπεζας Delphi Γιώργος Τακτικός και ο πρωταγωνιστής της ταινίας ‘Μικρά Αγγλία’ Ανδρέας Κωνσταντίνου

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Delphi, κύριος χορηγός του φεστιβάλ και του πολιτιστικού προγράμματος της Κοινότητας, Γεώργιος Τακτικός, υπογράμμισε τη σημασία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, λέγοντας πως «η Delphi Bank είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με το Φεστιβάλ και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης».

«Τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της τράπεζάς μας, καθώς αποτελούν έναν τρόπο να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία μας,» τόνισε.
Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ανδρέας Κωνσταντίνου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά τους που βρίσκονται με τον παραγωγό της ταινίας στη Μελβούρνη για να παρουσιάσουν την ταινία τους.

«Είναι μια ταινία που έγινε με πολλή αγάπη το 2013 στην Άνδρο,» είπε. «Είναι συγκινητικό που είμαστε εδώ στην άλλη άκρη του κόσμου για να παρουσιάσουμε την ταινία μας, σε ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα».

«Στηρίζοντας τις ταινίες μας, δίνεται δύναμη και έμπνευση σε εμάς τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα για να γίνονται όμορφες δουλειές», είπε.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με φαγητό και ποτά, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα κα ινα συνομιλήσουν μαζί τουςμ εκφράζοντας την ικαοποίησή τους για την ταινία.

gff2014_hatzigiannis

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης φωτογραφίζεται με θαυμάστριές του

gff2014_4

Η Ζέττα Μακρυπούλια στα εγκαίνια του φεστιβάλ

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η επίσκεψη του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέττας Μακρυπούλια. Όπως είναι γνωστό, ο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης βρίσκεται στη Μελβούρνη για μια συναυλία το Σάββατο το βράδυ, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και το Φεστιβάλ Μελβούρνης, αλλά και για μια συναυλία που θα δώσει την Πέμπτη το βράδυ σε αίθουσα του νέου κτιρίου της Κοινότητας με σκοπό την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού.

Το 21o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου διοργανώνεται και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Τα εγκαίνια στο Σίδνεϊ έγιναν την Τετάρτη το βράδυ, επίσης με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία». Η βραβευμένη ταινία και υποψήφια για Όσκαρ, άρεσε στο κοινό και είναι μία ένδειξη του τι θα επακολουθήσει μέσα στις επόμενες 2 ½ εβδομάδες στους κινηματογράφους Palace Norton Street, όπου θα προβληθούν οι καλύτερες σύγχρονες ελληνικές ταινίες.

Περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greekfilmfestival.com.au ή στο www.palacecinemas.com.au