ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αντιδράσεις μετά από… τρεις εβδομάδες

| 13/10/2014
 

AΘΗΝΑ | Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “kontranews” στο οποίο γίνεται λόγος για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Σημειώνεται ότι η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα “kontranews” δημοσίευσε το σχετικό άρθρο πριν τρεις εβδομάδες χωρίς να διαψευσθεί από την κυβέρνηση. Αντίθετα, μετά τη σχετική αναφορά το κ. Σκουρλέτη, ο οποίος υπογράμμισε ότι “αυτό διάβασε” στην εφημερίδα, ευαισθητοποιήθηκε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι ζητούν αποδείξεις από τον… Αλέξη Τσίπρα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με τον οποίο επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.

«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα», ανέφερε συγκεκριμένα στο Mega.

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα – που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews – απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η “καθυστερημένη” ευαισθητοποίηση της κυβέρνηση οφείλεται στην αποτυχία της να εξασφαλίσει τους βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, στην “ψυχρολουσία” που δέχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία από τη Λανγκάρντ στη Σύνοδο του ΔΝΤ, καθώς και στη δραματική άνοδο της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, και τη δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης,  έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».