ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αποθεώθηκε ο Χατζηγιάννης στην Κοινότητα Μελβούρνης

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Αποθεώθηκε στην κυριολεξία ο δημοφιλής έλληνας καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης παρουσιάζοντας στο νεόδμητο κοινοτικό κτίριο ένα ειδικό πρόγραμμα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Περισσότεροι από 110 ομογενείς είχαν αφενός την ευκαιρία να ενισχύσουν οικονομικά το μεγαλεπήβολο αυτό έργο και αφετέρου να διασκεδάσουν με έναν από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες, κάτι το οποίο ο Μ. Χατζηγιάννης το απέδειξε για μια ακόμη φορά, κατορθώνοντας να σηκώσει όλους από τα καθίσματα και να τους κάνει να κινούνται στους ρυθμούς του, να τραγουδούν μαζί του και να τον χειροκροτούν ασταμάτητα.

Ανάμεσά τους κορυφαίοι Ελληνοαυστραλοί επιχειρηματίες, ευεργέτες της Κοινότητας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επαγγελματίες και απλά μέλη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κοινότητας. Τα χαμόγελα, το κέφι, το τραγούδι, η χαρά και η ικανοποίηση ότι η Κοινότητα διανύει μια περίοδο αναγέννησης, οδεύοντας προς τα εμπρός για το καλό των μελών της και της ελληνικής παροικίας ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων.

Πριν αρχίσει το πρόγραμμα του Χατζηγιάννη το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου τη μοναδική νυχτερινή θέα του κέντρου της Μελβούρνης, καθώς και τους εξαίσιους μεζέδες που προετοίμασε η εταιρεία Epocha και τα ποτά που προσέφερε η εταιρεία Agora Merchandise.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να τους συγχαρούν για το έργο τους και την θετική πορεία της Κοινότητας.
«Σας καλωσορίζω στην πρώτη εκδήλωση του πολιτιστικού κέντρους μας,» είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε πριν την έναρξη του προγράμματος. «Μας πήρε λίγο καιρό για να το σχεδιάσουμε και να το χτίσουμε, αλλά τώρα είναι έτοιμο και είμαστε όλοι εδώ.»

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την ορχήστρα και τους τεχνικούς οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν το πρόγραμμα για το πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητας. «Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς, γιατί φαίνεται πως δεν έχουμε ευεργέτες μόνο εδώ στην Αυστραλία που μας συμπαραστέκονται, αλλά και στο εξωτερικό, και τους ευχαριστούμε,» τόνισε.

Εξήγησε ότι στους χώρους εντός και εκτός του νέου κτιρίου θα διοργανώνονται οι περισσότερες μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ, το Φεστιβάλ Λογοτεχνών, παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, θα λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα και τμήματα των σχολείων της Κοινότητας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το 70% των προς εμπορική εκμετάλλευση χώρων του νεόδμητου κτιρίου έχει ήδη ενοικιασθεί και μάλιστα σε Έλληνες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ατέλειωτες συζητήσεις μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και με τους ειδικούς για το σχεδιασμό και την οικοδόμηση του νέου κτιρίου. «Αλλά πιστέψαμε στο μεγάλο αυτό έργο, εργαστήκαμε σκληρά και το κάναμε πραγματικότητα,» είπε, δεχόμενος τα χειροκροτήματα του κοινού.

Τέλος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους ευεργέτες της Κοινότητας, την πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην ειδική αυτή βραδιά.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ευχαρίστησε την Κοινότητα και το κοινό λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ την Κοινότητα για την πρόσκληση και για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια και όλους εσάς που είσαστε εδώ και συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια. Έχω έρθει στη Μελβούρνη αρκετές φορές και είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι κοντά στη δυνατή αυτή ελληνική παροικία.»

Σημειώνεται ότι ο Χατζηγιάννης βρίσκεται στη Μελβούρνη για μια μοναδική συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στο Sidney Myer Music Bowl συνοδευόμενος από τη συμφωνική ορχήστρα της Μελβούρνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Μελβούρνης, την οποία στηρίζει και το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Κοινότητας.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.00μμ και η είσοδος είναι ανοιχτή από τις 6.00μμ. Τα εισιτήρια κοστίζουν από $25 έως $99 και πωλούνται μέσω του Ticketmaster στον αριθμό 136100 ή online στη διεύθυνση melbournefestival.com.au/mihalis.