ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αυστραλία-Ελλάδα: Μάχη γιγάντων

| 04/06/2016
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Έκκληση προς όλους να βρεθούν την Τρίτη το βράδυ στο στάδιο «Ετιχαντ» για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας κ.Τζον Εριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Ελληνικό Κέντρο.

Στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Melina on the Rooftop» ο κ. Ερεν υπογράμμισε τη σημασία του αγώνα για τους φιλάθλους της Βικτώριας και κάλεσε όλους να τον παρακολουθήσουν.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για όλους μας,» είπε ο κ. Εριν. Είμαστε μια μεγάλη, αναπτυσσόμενη, πολυπολιτισμική πόλη, μια αθλητική πρωτεύουσα και υποστηρίζουμε τον αθλητισμό, πρόσθεσε. «Δύο γίγαντες του ποδοσφαίρου, οι Σοκερούς και η Εθνική Ελλάδας αγωνίζονται την Τρίτη,» τόνισε.

Ο κ. Εριν ανακοίνωσε ότι έξω από το γήπεδο «Ετιχαντ» διοργανώνεται μεγάλο ελληνικό πανηγύρι, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ελληνισμός της Μελβούρνης θα γεμίσει την Τρίτη το βράδυ το γήπεδο.

Βασίλης Παπαστεργιάδης - Τζον Εριν

Βασίλης Παπαστεργιάδης – Τζον Εριν

«Ελάτε όλοι στο παιχνίδι,» είπε στα Ελληνικά και πρόβλεψε ότι πάνω από 40.000 άτομα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Βικτώριας κ. Ντάνιελ Αντριους και τον υπουργό Αθλητισμού της Βικτώριας κ. Τζον Εριν για την υποστήριξή τους να διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας Αυστραλίας-Ελλάδας στη Μελβούρνη.

«Η Μελβούρνη είναι η αθλητική και πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αυστραλίας και είναι επόμενο ο αγώνας να διεξαχθεί στην πόλη μας,» είπε.

«Είναι μάχη Τιτάνων: Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ασίας,» τόνισε.

Σημειώνοντας ότι στη Μελβούρνη ζουν 300.000 άτομα Ελληνικής καταγωγής, επεσήμανε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε στερηθεί μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των Σοκερούς.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε επίσης ότι με την αναμέτρηση αυτή ενισχύονται περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες ήταν πάντα στενές, όχι μόνο με τη μετανάστευση, αλλά και ως σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ και οι δύο χώρες μοιράζονται μια πλούσια ιστορία.

Στάθηκε επίσης και σε ορισμένα άλλα σπουδαία στοιχεία:
– Ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.
– Πάνω από 15 παίκτες Ελληνικής καταγωγής έχουν παίξει με τους Σοκερούς, ενώ στη σήμερα στην Εθνική Αυστραλίας συμμετέχουν τρεις Ελληνοαυστραλοί.
– Πολλές ομάδες του NSL δημιουργήθηκαν από Ελληνοαυστραλούς, για παράδειγμα η South Melbourne και η Heidelberg.

«Θα έχουμε φιλονικίες και κρίσεις ταυτότητας σε όλη τη Βικτώρια αυτή την εβδομάδα,» δήλωσε αστειευόμενος. «Στο σπίτι μου η κόρη μου υποστηρίζει την Αυστραλία και εγώ την Ελλάδα,» είπε. «Στο τέλος ο νικητής θα είναι η Βικτώρια με αυτό τον αγώνα,» τόνισε καταλήγοντας: «Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παγκοσμίου επιπέδου ποδόσφαιρο.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βικτώριας κ. Κίμων Ταλιαδώρος, ο πρώην παίκτης των Σοκερούς Τζόσιπ Σκόκο, που έβαλε και το γκολ στην τελευταία αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων, και η πρώην παίκτης των Ματίλντα, Κέιτ Γκιλ.

Επίσκεψη της Εθνικής στο Ελληνικό Κέντρο
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στις 11.00πμ ο υπουργός Οικονομικών και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας κ Robin Scott και o υπουργός Τουρισμού & Μεγάλων Γεγονότων κ. John Eren, μαζί με τους υπουργούς κα Jenny Mikakos και κ. Phil Dalidakis, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας κα Χριστίνα Σημαντηράκη, την πρόεδρο του Συμβουλίου Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Βικτώριας κ. Helen Kapalos, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων θα υποδεχθούν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας ενόψει του φιλικού αγώνα της Τρίτης στη Μελβούρνη με την Εθνική Αυστραλίας, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.