ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βίντεο ‘καίει’ τον Βενιζέλο

| 27/05/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου υπογραμμίζει, όπως αναφέρει η αξιωματική Αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της ότι “Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου”.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου μετά την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη “νομιμοποίηση” να κυβερνά διότι υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και η κυβέρνηση καταδίκασαν την κίνηση του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για θεσμική εκτροπή και ότι το αίτημα αυτό είναι αντίθετο με τις προβλέψεις του συντάγματος.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον Ευ. Βενιζέλο, μετά τις Ευρωεκλογές του 2009, να πανηγυρίζει για τη “μεγάλη και καθαρή νίκη” του ΠΑΣΟΚ και να θέτει θέμα εκλογών που – όπως έλεγε – “τίθεται εκ των πραγμάτων” λόγω “δυσαρμονίας μεταξύ τυπικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και συσχετισμών δυνάμεων στο εκλογικό σώμα”. Οτι δηλαδή είπε και έκανε και ο κ. Τσίπρας τώρα.

Πέντε χρόνια μετά, στις 26 Μαϊου 2014, μία ημέρα μετά την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την αντίστοιχη τοποθέτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, “θεσμική εκτροπή”.

Σημειώνεται ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε αναδειχθεί πρώτο στις ευρωεκλογές με διαφορά λίγο μεγαλύτερη των 4 μονάδων από τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή με κοινοβουλευτική δύναμη 151 βουλευτών. Μετά τις τότε ευρωεκλογές, ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών, μιλώντας για δυσαρμονία της βούλησης του εκλογικού σώματος με το συσχετισμό δυνάμεων στο Κοινοβούλιο και την τυπική πλειοψηφία της ΝΔ.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και πρωτοσέλιδων συστημικών εφημερίδων που παρουσίαζαν τότε την έκκληση του Γ.Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου για εκλογές, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να περιορίσει τις εντυπώσεις με τις γνωστές αντι-Συριζικές του δηλώσεις, χωρίς να απαντά στην ουσία προκαλώντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας» και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του».