ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

‘Βούλιαξε’ η δυτική Αθήνα από την κακοκαιρία

| 24/10/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Εικόνες καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και την Δυτική Αττική μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Ξεπέρασαν τις 500 οι κλήσεις που έχει δεχτεί η πυροσβεστική για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οχημάτων. Εσπευσμένα επέστρεψε ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.

H κακοκαιρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αναμένεται να κρατήσει και το Σάββατο. Πενήντα συνεργεία με 100 πυροσβέστες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με το Περιστέρι και το Ιλιον να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής. Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Βουλή. Μιάμιση ώρα χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στη Δυτική Αττική.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, “οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής επικοινωνούν με τους δήμους που πλήττονται από την κακοκαιρία και πράττουν τα δέοντα. Προβλέψαμε νέα κονδύλια ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου για αντιπλημμυρικά έργα στον προϋπολογισμό του 2015. Θα συνδράμουμε τον Δήμο Ιλίου για την στέγαση 10 οικογενειών των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία”.

Δεκάδες τηλεφωνήματα και στον 105.5 στο Κόκκινο από οδηγούς που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στα οχήματά τους λόγω πλημμυρισμένων και μποτιλιαρισμένων δρόμων.

Στη Θηβών, οχήματα ανατράπηκαν και εγκλωβίστηκαν.

Τα έντονα καιρικά βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, ενώ τα πρώτα χιόνια αντίκρισαν στη Βόρεια Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Αλλαγή του καιρού προς το ηπιότερο όσον αφορά την ένταση των φαινομένων αναμένεται σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Επιστροφή Σαμαρά
Σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς προήδρευσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι όπου προήδρευσεσε σύσκεψη για τις πλημμύρες σε περιοχές της Αττικής και τέθηκαν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η νεροποντή.