ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γιαγιά στον Καναδά κατέχει μετάλλειο της Μεσολυμπιάδας

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Μια Καναδή γιαγιά, η Βίκυ Φιτζέραλντ, από τη Νέα Σκωτία έχει στην κατοχή της ένα σπάνιο μετάλλειο συμμετοχής από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906. Το εν λόγω μετάλλειο φέρεται να είναι ένα από τα εναπομείναντα μετάλλεια του 1896 στο οποίο τυπώθηκε η ημερομηνία 1906. (Στο πίσω μέρος αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνησι 1906).

Η κυρία Φιτζέραλντ, έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά αφού λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλειο με την ελληνική γραφή. Οπως εκμυστηρεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, το βρήκε όταν ήταν επτά χρονών μέσα στην τσέπη ενός παντελονιού που της έστειλε σε δέμα η θεία της Λίλιαν από τη Μασσαχουσσέτη. Η Βίκυ Φιτζέραλντ κράτησε 56 χρόνια το μετάλλειο στα αρχεία της, θεωρώντας πως επρόκειτο για αρχαίο νόμισμα.

Η οικογένεια των Φιτζέραλντ είχε βέβαια κατά νούν ότι μπορεί αυτό το νόμισμα να είχε σχέση με τους Ολυμπαικούς Αγώνες λόγω της Ελληνικής γραφής.

Η Αμερικανική Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διαπίστωσε την ταυτότητα του μεταλλείου, της ζητάει τώρα να το δωρίσει στη συλλογή της, μια και δεν υπάρχει ανάλογο.

Η Φιτζέραλντ δεν έχει δηλώσει τι θα πράξει τελικά με το μετάλλειο αν και δηλώνει ευτυχής που ξέρει πλέον τι αντιπροσωπεύει.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

7 − 1 =