ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Για πρόωρες εκλογές ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

| 17/08/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της νέας περιόδου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα καλοκαίρι όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των μετώπων, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν αποκλείεται η διενέργεια πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014.

Με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως πρώτη προτεραιότητα την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος με στόχο η διαδικασία αυτή να αποτελέσει ένα πρωτότυπο εργαστήρι ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν οι οργανώσεις του κόμματος, οι κοινωνικοί φορείς και όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας ολοκληρώσει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο τις προγραμματικές του επεξεργασίες, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, είναι προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο να συμβούν άμεσα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές έχουν καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, γεγονός που σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση της κυβέρνησης Σαμαρά, το ανέφικτο, όπως όλα δείχνουν, της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά και η εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, συγκροτούν ένα πλαίσιο, όπως εκτιμά το ίδιο το κόμμα, που κυοφορεί εθνικές εκλογές.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει καταρχήν 4 θεματικές εκδηλώσεις ενόψει της ΔΕΘ, με την παρουσία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα αφορούν πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με το ενδεχόμενο να επικεντρώνουν σε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως λόγου χάρη το φορολογικό ή η αγροτική πολιτική, να θεωρείται πολύ πιθανό.

Ο ακριβής προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις αυτές θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να περιοδεύσει σε διάφορα μέρη της περιοχής, ενώ ενδέχεται να μεταβεί και στην Ημαθία, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ροδάκινου.

Την ίδια στιγμή ο σχεδιασμός του κόμματος περιλαμβάνει και μια πανελλαδικής εμβέλειας οργανωτική εξόρμηση, η οποία άλλωστε εξελίσσεται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το νέο στοιχείο στο πεδίο είναι πως θα υπάρξει ένας σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει δύο μέρη: το πρώτο εκτείνεται μέχρι τη ΔΕΘ, ενώ το δεύτερο αφορά την περίοδο μετά την έκθεση. Οι εξορμήσεις αυτές θα ασχοληθούν με τα εκάστοτε τοπικά προβλήματα και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, με σκοπό να συμβάλουν στην πληρέστερη προγραμματική δουλειά του κόμματος.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σε κύριο άρθρο της η “Ελευθεροτυπία”, η επιστράτευση ακροδεξιών στοιχείων, όπως του Γιώργου Καρατζαφέρη από τη Νέα Δημοκρατία, έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές εντός του 2014, στελέχη μάλιστα σχολίαζαν και τη βιασύνη του πρωθυπουργού να σπεύσει στην Αμφίπολη ως προσπάθεια να αντιστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς τις δυσμενείς εντυπώσεις και να συνδεθεί με μια θετική είδηση όπως η σπουδαία επιτυχία της αρχαιολογικής σκαπάνης στη Μακεδονία.

«Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα, καθώς η εμμονή της στη μνημονιακή πολιτική οδηγεί, με τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και στη δήμευση περιουσιών νοικοκυριών, την ίδια στιγμή που αδυνατεί να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και των αγροτών, μένοντας ουραγός των εξελίξεων», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση.