ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γκάλοπ: Καταρρέουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

| 28/12/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Η ΝΔ καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται σε δημοσκόπηση που έκανε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η οποία δείχνει ότι το 36,4% των ερωτηθέντων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιό κόμμα θα ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, με 14,5%, ποσοστό πραγματικά έκπληξη. Όπως έκπληξη αποτελεί και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει ποσοστό 7,3% και είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης ότι, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω του 3% και έτσι δεν μπαίνουν καν στη Βουλή. Ανατρεπτικά είναι και τα αποτελέσματα στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα κέρδιζε εάν γίνονταν εκλογές).

Μέχρι τώρα στην παράσταση νίκης προηγείτο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αυτή τη δημοσκόπηση τα πράγματα έχουν αλλάξει.Έτσι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται στην παράσταση νίκης με ποσοστό 37,4% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 34,7%.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × 3 =