ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στην Αγκυρα

| 17/02/2016
 

ΑΓΚΥΡΑ | Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 61. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη. Ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η έκρηξη οφείλεται σε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας δήλωσε πως η επίθεση έγινε με βόμβα σε όχημα και πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γενικό επιτελείο του στρατού, την βουλή και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η έκρηξη ακούστηκε σε πολλά και διαφορετικά σημεία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο κυβερνητικός εποπτικός φορέας των ΜΜΕ έχει επιβάλει εμπάργκο στα τουρκικά μέσα να μην μεταδίδουν τίποτε σχετικό με την έκρηξη, εκτός από τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες μετά την επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Για το λόγο αυτό άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας και Τουρκίας.